Despre asociație

Caravana Smart City este un program inițiat și coordonat de către Asociația Română pentru Smart City și Mobilitate în parteneriat cu Ministerul Energiei

ARSCM

Asociația Română pentru Smart City a fost înființată în anul 2016 pentru a veni în sprijinul tuturor acelor persoane și companii care ajută la dezvoltarea comunităților și orașelor noastre.

Deja am demarat o serie de programe și proiecte precum:

  • înființarea primei reviste dedicate industriei Smart City;

  • înființarea și coordonarea clusterului pentru dezvoltarea centrelor urbane Romanian Smart City Cluster

  • organizarea premiilor Smart City Industry Awards 2016;

  • organizarea conferinței internaționale Smart City Convention;

Ne bucurăm de recunoaștere internațională, astfel încât ARSCM este deja membră în diferite organziații, comisii consultative, grupuri de lucru și parteneri în programe naționale și internaționale.

Mai multe informații: romaniansmartcity.ro

AAPRO

PARTENER ARSCM – AAPRO

În anul 2011, administratorii publici din România au făcut un pas important, înfiinţând și înregistrând ASOCIAŢIA ADMINISTRATORILOR PUBLICI DIN ROMÂNIA (AAPRO) – o structură asociativă non-guvernamentală, profesională şi apolitică care, pe scurt, militează pentru managementul profesionist în sectorul public. Membrii acestei asociaţii sunt administratorii publici de la toate nivelurile administraţiei publice locale : comune, oraşe, municipii şi consilii judeţene.

În România exista aproape 200 de administratori publici, la nivelul consiliilor județene, orașelor și comunelor, care aduc în fiecare zi valoare adaugată oamenilor din comunitățile unde activează.
În marea lor majoritate sunt oameni tineri,  care se întâlnesc frecvent cu investitorii, cu societatea civilă și cu oamenii de afaceri locali, care participă la emisuni TV și organizează conferințe de presă și reprezintă Primarul si comunitatea locală în afara ei.

sursa: aapro.ro