Caravana Smart City Bacău 7 mai

Articol scris de

Categoria

Share

Invitat principal domnul Cosmin Necula, Primarul Municipiului Bacău

7 Mai, Ora 11:00, Centrul de Afaceri și Expoziții “Mircea Cancicov”, Sala de Ședințe a Consiliului Local

Asociația Română pentru Smart City și Mobilitate, vă invită să luați parte la cel de-al doilea sezon al unicului program național de promovare a proiectelor, produselor și serviciilor Smart City – Caravana Smart City etapa 2.0 – Implementarea!
Evenimentul va avea loc la sediul Primăriei Municipiului Bacău, sala de ședințe.

Programul Caravana Smart City, organizat de Asociația Română pentru Smart City și Mobilitate și desfășurat sub Înaltul Patronaj al Ministerului Energiei, a fost organizat inițial pentru o perioadă de 12 luni, în 12 regiuni ale țării. Succesul programului și a determinat continuarea sa. Programul conectează factorii decidenți din administrația publică, societatea civilă, mediul universitar și companiile private care oferă soluții inovatoare.

Programul Caravana Smart City a fost premiat în cadrul Galei EduManager.ro pentru rezultatele excepționale și a fost selectat în lista scurtă a finaliștilor în cadrul evenimentului internațional Transport&Ticketing Awards 2018, la categoria Smart City 2018, unde competiția s-a purtat cu lideri ai domeniului.

În vederea unei excelente organizări și derulări a evenimentului, vă rugăm să ne confirmați participarea dvs. la telefon 0734 975 423 sau info@romaniansmartcity.ro.

Detalii actualizate despre agenda evenimentului găsiți pe website-ul asociației la www.romaniansmartcity.ro, respectiv pe website-ul programului www.caravana.romaniansmartcity.ro

Dep. de Comunicare
Asociația Română pentru Smart City și Mobilitate (info@romaniansmartcity.ro)

Agenda evenimentului

11:00 – 11:05 Deschiderea evenimentului
11:05 – 11:25 Cuvânt înainte – Coordonator Caravana Smart City, Cristina Florescu, ARSCM
11:25 – 11:40 Mesajul oficial al Primarului Municipiului Bacău, Cosmin Necula
11:40 – 11:55 Mesajul oficial al Vicepreședintelui Consiliului Județean Bacău, Adrian Popescu
11:55 – 12:30 Drumul către Smart City – de la idee la implementare
Idei și Opinii
Chindruș Romică Lucian, City Manager Mun. Bacău,

Bogdan Vasiloiu, City Manager Mun. Onești;

Roxana-Margareta Grigore, Prodecan Facultatea de Inginerie, Universitatea “Vasile Alecsandri” Bacău
Sebastian Negrea, Inspector de specialitate ADL Bacău, Bogdan Marin,
președinte CNMR, filiala Bacău
12:30 – 12:45 Q&A 1
12:45 – 13:00 Orange, Silviu Ichim, Regional Corporate Sales Manager
13:00 – 13:15 Asseco România, Alex Olteanu Business Dev. Manager Public Sector
Prezentare solutie Smart City by Asseco
13:15 – 13:30 First Bank, Luigi Rusconi, Business Center Manager
Oportunități finanțare din fonduri nerambursabile pentru autoritățile
publice
13:30 – 13:45 Sky Park Systems, Cristian Voitic, Director Dezvoltare
13: 45 – 14:00 Q&A 2
Închiderea evenimentului

Municipiul Bacău, proiecte de tip Smart City în valoare de 48 de milioane de euro

Municipiul Bacău a găzduit marți, 7 mai, programul național Caravana Smart City 2.0. Implementarea. Programul, organizat de Asociația Română pentru Smart City și Mobilitate, se desfășoară sub Înaltul Patronaj al Ministerului Energiei, fiind unicul program național de promovare a soluțiilor și proiectelor Smart City din România. Evenimentul a avut loc la Centrul de Afaceri și Expoziții “Mircea Cancicov”, Sala de Ședințe a Consiliului Local Bacău.

Etapa Bacău a reunit administrația centrală și locală, mediul academic, economic, precum și reprezentanții societății civile, bucurându-se de participarea domnului Chindruș Romică Lucian, administrator public al Municipiului Bacău, a domnului Bogdan Marin, președinte CNMR filiala Bacău și a doamnei Roxana-Margareta Grigore, prodecan al Facultății de Inginerie, Universitatea “Vasile Alecsandri” din Bacău.

Administratorul public al municipiului Bacău, domnul Chindruș Romică Lucian, a prezentat principalele proiectede tip smart city în curs de implementare de către administrația locala: Primăria Municipiului Bacău a depus nouă cereri de finanțare la ADR Nord-Est pe Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020, în valoare totală de 48 de milioane de euro. Printre principalele proiecte ale orașului se numără Planul de Mobilitate Urbană Durabilă (PMUD) și Sistemul de Management al Traficului pentru prioritizarea coridoarelor de transport public și al deplasărilor cu bicicleta. Acesta din urmă va fi monitorizat într-un Centru de Comandă, cu sediul în Centrul Expozițional “Mircea Cancicov” din Bacău și va integra monitorizarea și managementul tuturor sistemelor instalate, respectiv de management de trafic, monitorizare video, detecție calitate aer și stare carosabil, analiză inteligentă a traficului și prioritizare transport în comun. În cadrul Centrului de Comandă va fi implementat și un sistem automat de management intern, acesta având rolul de urmărire și monitorizare a întregului sistem.”. Alte proiecte menționate se referă la digitalizarea instituțiilor publice din Bacău, modernizarea stațiilor de transport public, realizarea de coridoare de trafic dedicate exclusiv traficului nemotorizat sau reconfigurarea intersecțiilor.

Comunicatul de presă integral poate fi accesat aici.

caravana_smart_city_bacau

Caravana Smart City este un program național de promovare a soluțiilor și produselor Smart City, realizat Sub Înaltul Patronaj al Guvernului României și al Ministerului Energiei. Scopul primei ediții – 2017/2018 a fost acela de a promova beneficiile implementării soluțiilor Smart City. Cu noul sezon al programului, ne propunem să promovăm soluții, produse și proiecte dedicate fiecărei comunități unde mergem. Etapa 2.0 este dedicată implementării de proiecte Smart City. Succes tuturor partenerilor!

Contact

Asociația Română pentru Smart City și Mobilitate
Construim ecosisteme pentru proiecte Smart City!

Sediul nostru se află în Str. Episcopul Ilarion, Nr 11, Sector 2 – București. Pentru orice informație ne puteți contacta la: +4031 425 4263 între 09:00 – 18:00 de luni până vineri. Email general: info @ romaniansmartcity.ro Pentru a lua legătura sau pentru a transmite un mesaj președintelui ARSCM vă rugăm să folosiți adresa cabinet @ wsco-online.com

Web site-ul asociației: romaniansmartcity.ro

Înscrie-te acum

Caravana Smart City 2.0 Implementarea este dedicată tuturor decidenților care au rol direct în implementarea proiectelor Smart City. Trimite acum un email la info@romaniansmartcity.ro și spune-ne cu ce produs vrei să participi!

Participă gratuit

#UnitedForSmartCities Dacă ești interesat de comunitatea ta și vrei să te implici, te așteptăm cu drag alături de noi. Participarea în auditoriu nu implică costuri!

Celelalte etape ale programului